Kulturskolebladet nr 30 Tack för den här vårterminen! 🌿🌸🌱

Kulturskolans informationsblad kommer ut en till två gånger per termin.

Kurskatalogsläpp, lovaktiviteter och Kulturskolans dag med mera...

Sol i hjärta, sol i sinne! 🌞

Nu när sommarlovet står för dörren, är vi nog en hel del som planerar eller redan har planerat mycket. Samtidigt är det lugnet, vilan och friden, många av oss behöver mest. Läsa en god bok eller skapa något. Allt kreativt, tillsammans med andra eller ensam, kan vara en god väg till solen i hjärtat och solen i sinnet. Det är klart, slumra i hängmattan eller ligga på stranden kan också funka 😉

De senaste veckorna har kulturskolan bjudit på konserter, avslutningar, vernissager, föreställningar och andra former av evenemang. Nu är det snart dags för våra sommarkollon, och andra lovaktiviteter. Stort tack till alla underbara elever och föräldrar för den här fina vårterminen.

Händer formar ett hjärta, runt solen som går ner i horisonten

Höstens kurskatalog släpps 3 juni kl 12

Tyresö kulturskolas kurskatalog för höstterminen 2024 är snart här. Passa på att se hela vårt utbud och boka medan det finns platser kvar. Katalogen släpps 3 juni kl. 12 och är öppen hela sommaren! Du bokar våra kurser direkt ur katalogen (länk längre ner på sidan). Du kan hitta mer ingående information om anmälan och betalningsvillkor här:
Till information om anmälan
Till vår kurskatalog Länk till annan webbplats.
Obs! undvik webläsaren Explorer
Har du frågor, till exempel hur man bokar en kurs, här är en länk till sidan "frågor och svar":
Frågor och svar

Tjej spelar elgitarr, fullt ös!

Dags att smaka frukten av en hel vårtermins kurser, för många är det resan som är målet!

Över 1000 elever går på kulturskolan och vår verksamhet omfattar mängder av konstformer. Under majmånad visar de flesta kurser upp vad de övat på och skapat, till nära och kära. Samtidigt är det vanligt att gå på kulturskolan bara för att få utlopp för sin kreativitet och att i lugn och ro utvecklas med hjälp av våra lärare. Vi har som mål att de som vill, ska få visa upp det de gjort för publik, samtidigt tycker vi att det lika mycket är resan, som är målet. Det har som vanligt varit en mängd evenemang, allt från vernissager och föreställningar till konserter och terminsavslutningar. Viktigt och kul är att våra elevers övning, tålamod och engagemang i vissa fall även leder till något som erbjuds alla Tyresös invånare. Exempelvis har vi haft vårkonsert i Trollbäckens kyrka, Kulturskolans dag och nationaldagsfirande med mera.

Glada ungdomar omfamnar varandra

Sommarens samlade lovaktiviteter 🌞

Endagskurs med film, bild och dans 14 juni
Film, bild & form och dans! Filmskapande med green screen, skapande av egna bakgrunder och figurer samt rörelse. Låt fantasin och kreativiteten flöda! Tid/plats: 10:00-14:30, Kulturskolan. Ålder: 2011-2014 Info./bokning: Film/bild/dans Länk till annan webbplats.
Sommarlovsteater 17-19 juni
Var med om att skapa en teaterföreställning. Vi går från idé till färdig föreställning och eleverna får vara med på alla delar. Vi arbetar med improvisation och scenframställning. Kursen avslutas med en föreställning. Ålder: 2011-2014 Tid/plats: 10:00-15:00, Kulturskolan. Info. /bokning: Sommarlovsteater Länk till annan webbplats.
Familjeteater 24 juni
Drama- och teaterlek för familjen. Du får möjlighet att tillsammans med ditt barn spela teater, med flera familjer. Det bjuds på enkel fika. Tid/plats: 13.00-15:00, Kulturskolan. Ålder: 2015-2018 Info. och bokning: Kurskatalogen Länk till annan webbplats.
Funkisteater 24 juni
Kom till kulturskolan på improvisationsteater. Under kursen får man lära sig blandade teaterövningar. Behövs ledsagare ska den vara med. Tid/plats: 09.00-12:00, Kulturskolan. Information: Kurskatalogen Länk till annan webbplats.
Sommarkollo vecka 25 (Kulturskolan/fritidsgårdarna)
Under kollot vecka 25 kommer kulturskolans aktiviteter blandas med fritidsgårdarnas. Information: Sommarkollo
Teaterkollo 25-28 juni: Vi kommer att tillsammans skapa teater. Från idé till färdig föreställning och eleverna får vara med på alla delar. Kursen avslutas med en föreställning. Tid/plats: 10.00-16:00, Kulturskolan. Ålder: 2015-2016.Info./bokning: Kurskataloge Länk till annan webbplats.n
Musikalkollo under vecka 33
Var med och skapa en minimusikal tillsammans med kvalificerade pedagoger. OBS! Bra att boka tidigt, platserna brukar ta slut. Tid och plats: 10.00-16:00, Tyresö kulturskola. Ålder: 2010-2015. Information och bokning: Kurskatalogen Länk till annan webbplats.

Foto: Pixabay

Hellyckad Kulturskolans dag!

Den 21 maj firade Tyresö kulturskola Kulturskolans dag. Det var strålande väder och mycket folk. De som kom dit fick uppleva kultur i en mängd former. Vår verksamhet växer och breddas för varje år som går, vilkas avspeglas en sådan här dag. Kulturskolans elever och lärare uppträdde på olika scener utanför och inuti kulturskolans lokaler, programmet pågick mellan 16:00 och 19:00.

Tyresö kulturskola önskar fortsatt skön sommar!

Nu önskar vi på kulturskolan alla ett underbart sommarlov. Tyresö har verkligen allt man kan önska sig under sommaren. Gott om natur, till och med naturreservat, samtidigt nära till sjöar och hav. På kommunens hemsida under "Upplev och Göra" finns gott om tips på platser värda att besöka och förslag på aktiviteter. Tänk på att vår kurskatalog öppnar 3 juni kl. 12 och passa på att boka dina kurser tidigt. En sak till, det finns fortfarande platser kvar till våra sommarlovslovaktiviteter. Hoppas vi ses snart igen!

Bred träspång med staket som ansluter till hängbro över vatten.

Besök våra sociala medier och hemsidan!

Besök och gilla oss på Facebook, Instagram eller YouTube. Där får du glimtar från vår verksamhet och ibland viktig information. På hemsidan hittar du alltid information om våra kurser, priser, villkor, projekt och anmälan med mera.
Tyresö kulturskolas sociala medier

Tyresö kulturskolas hemsida

Sidan publicerad av: Kulturskolan
Senast uppdaterad: 29 maj 2024